La facultad
Door: Lore
Blijf op de hoogte en volg Lore
24 Februari 2009 | Paraguay, Coronel Oviedo
Gisteren ben ik hier dan uiteindelijk toch naar de universiteit geweest, vroeger dan ik gedacht had. Daar was ik eigenlijk blij mee... De universiteiten zijn hier heel anders dan die in België, heel wat minder serieus, en ik moet waarschijnlijk geen examens meedoen, dus nog minder stress.
Ik ging gisteren voor de eerste keer, maar het regende juist, dus kwamen er niet veel leerlingen opdagen. Ik volgde een les mee in het laatste (vijfde) jaar administratie. Het was een nieuw stuk, dus kon ik makkelijk volgen. Zoals meestal als het hier regent, was het ook aan het onweren, en plots viel de elektriciteit uit. We hadden dan verder les in het donker. Pas een uur en een half later was er terug licht. Ook de ventilatoren waren uitgevallen, en dat was wel vervelender, want al vlug zat het vol met muggen.
Doordat het regende kwam ook de directeur niet af, dus konden we niet met hem gaan praten. Hoe het verder zit (welke richting ik zal volgen, in welk jaar,...), weet ik dus nog niet. Zal ik pas morgen, woensdag, weten, als ik opnieuw ga. Hopelijk regent het dan niet :P...
Mijn vakantie is dus voorbij, maar echt een 'schooljaar-gevoel' heb ik niet. De universiteiten zijn hier zoiezo heeelemaal anders dan de Belgische universiteiten. Heel wat meer op het gemak. Bovendien moet ik geen examens meedoen waarschijnlijk (want die zijn pas in juli, en dan kom ik al terug naar België), dus nóg minder stress! De unief is ook pas 's avonds, dus heb ik nog de hele dag tijd om de dingen te doen die ik wil.
Nog heel veel groetjes vanuit Paraguay, :)
Lore
24 Februari 2009 - 20:41
Jessika:
Dag Lore!!!
YES, een berichtje:)!
Het zal vast wel een 'opluchting' zijn dat je naar de universiteit mag gaan. Wel ambetant als de elektriciteit zo plots uitvalt en er geen licht meer is. Ook zo raar dat vanaf regen uit de hemel valt er nog maar weinig mensen naar de les komen.
Zo te zien heb je daar zeker geen stress en das dus vré goed é! Momenteel is het voor ons een weekje krokusvakantie, veel uitgestoken heb ik ook nog niet echt gedaan.
En wow, ik kan het bijna niet geloven dat je al die tijd al in Paraguay hebt doorgebracht! De tijd gaat eigenlijk echt wel rap en voor je het weet zal je al terug in België staan (maar laten we daar nu misschien nog niet aan denken al verlang ik wel om je eens terug te zien:))
Ik ga je nu laten,
slaapwel, dikke knuffel!
Jessika
-xxx- -
25 Februari 2009 - 20:42
Patrick Mees En Co:
Hallo Lore,
Het leven daar is precies niet te vergelijken met hier in Belgie?
We zien nu dat we hier eigenlijk niet geestelijk gezond leven. De tijd vliegt zo snel voorbij dat we geen tijd hebben om te genieten. Misschien moet elke Belg eens naar zo'n land gaan om dat te beseffen. We zijn dus wel een beetje jaloers opjou... Vele groetjes van de waterkant. -
27 Februari 2009 - 17:04
Lennart:
Ja kan wel geloven dat daar in de universiteiten minder serieus zijn. Bij ons ist allesinds veel te serieus soms :p. Khoop eignlijk dat rap juli is dak je nog keer terug zie. Maja ondertussen amuseerd je daar nog é. Nu da je toch nog geen schoolgevoel ondervindt :p. Wan in belgië gaat da rap terug zijn.
XxX -
28 Februari 2009 - 18:49
Elien:
Chill :)
Geen stress, geen examens, geen verplichtingen.. Hemels lijkt me dat :)
gezellig ook zo, les in het donker. :D
Geniet er vooral lekker van, je verdient het ^^
ik stuur je wel nog een mailtje, 'k heb je nog één en ander te vertellen
Zoen van je kleine nicht!